Tuesday, March 18, 2014

Sosyalistlerin tahliye talebine 2. kez ret


Sosyalistlerin tahliye talebine 2. kez ret

7 yılı aşkın süredir hapishanede tutulan 8 sosyalistin tahliye talebi bir kez daha reddedildi. Avukatları, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

•••

İSTANBUL- Tutuklu yargılama süresini siyasi davalar için 5 yıla indiren yasa değişikliğinin ardından aralarında gazeteci ve yazarların da olduğu 8 sosyalistin tahliyesi için yapılan başvurusu ikinci kez reddedildi.
Atılım Gazetesi yazarları Arif Çelebi ve Bayram Namaz, gazeteci Füsun Erdoğan ile Naci Güner, Seyfi Polat, Turaç Solak, Mehmet Ali Polat ve Erkan Özdemir, 7 yıl 6 ay 10 gündür hapishanede bulunuyor. Özel Yetkili Mahkeme tarafından 4 Kasım 2013 tarihinde ağır cezalara çarptırılan sosyalistlerin avukatları, tutuklu yargılama süresini siyasi davalarda 10 yıldan 5 yıla indiren yasa değişikliğinin ardından tahliye için başvuruda bulunmuştu.
İstanbul 4, Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon sanıkları hakkında tahliye kararları verirken, aynı hukuki durumda olan sosyalistler hakkındaki tahliye istemini reddetti. Avukatlar bunun üzerine İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, kararını bugün verdi. Tahliye talebini reddeden mahkeme, gerekçe olarak, kararın verildiği tarihte tutukluluk süresinin 10 yıl olmasını gösterdi.
Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı öğrenildi.

Etha