Sunday, June 17, 2012

Medya Roman Yayında


 MEDYA ROMAN - Roman İletişim Kanalı - Romanlar  - Roman televizyonu - Roman Düğünleri -
Romanların haber sitesi ve Roman iletişim kanalı Medya Roman yayında. Romanlarla ilgili haberlerin paylaşılacağı Medya Roman sitesi üzerinden Roman televizyonu Medyaroman TV de yayın yapacak. Tamamen gönüllü bir ekibin katkılarıyla hazırlanan Medya Roman sitesi Roman kültürünün her yönüyle tanıtılmasına ve Romanlarla ilgili yanlış inanış ve önyargıların aşılmasına aracılık edecek.

Medya Roman üzerinden yayınlanacak olan Medyaroman TV'de Roman düğünlerine, Romanlarla ilgili görüntülü haberlere, belgesellere ve Roman kültürünün çeşitli unsurlarını yansıtan nitelikli programlara yer verilecek. Medya Roman sitesini takip eden izleyicilerin sitede yer alan "Haber Yolla" formunu kullanarak haber gönderme şansları olduğu gibi dilerlerse siteye gönüllü olarak Medya Roman çalışmalarının bir parçası olabilecekler. İlk etapta Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacak olan Medya Roman sitesinin en kısa zamanda çeşitli dünya dillerinde yayınlanması amaçlanıyor.
 Çingeneyiz.org ailesinin bir parçası olan Medya Roman sitesi Romanes konuşan veya ataları Romanes konuşmuş bireylerden oluşan Roman toplumunun sesi olmayı amaçlıyor. Hiçbir ticari kaygı gözetilmeksizin hazırlanan sitede yayınlanan tüm içerikler kaynak gösterilmek kaydıyla başka yerlerde kullanıma açık olacak. Sıkıntılarını, dertlerini, mutluluklarını ve kültürlerinin güzelliklerini başka yerlerde ortaya koyma imkanı bulamayan Romanlar, Medya Roman üzerinden seslerini dünyaya duyuracaklar.

Medya Roman'a girmek için tıklayın