Tuesday, June 24, 2014

Zirve Yayınevi katliamı davasında 4 sanık daha serbest

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevi katliamı davasında tutuklu yargılananlardan 3′ü muvazzaf 4 sanık, mahkemenin “denetimli serbestlik” ara kararıyla serbest bırakıldı
Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasının 94′ncü duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmada tutuklu sanıkların tahliye talebini değerlendiren mahkemeye heyeti, verdiği ara kararda tutuklu astsubaylar Abdullah Atılgan ve Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ile Levent Ercan Gelegen’i “denetimli serbestlik” kararıyla tahliye etti.
Diğer sanıklar Malatya eski İl jandarma komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger ile Binbaşı Haydar Yeşil, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral’ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Mahkeme ayrıca geçtiğimiz günlerde elektronik kelepçe ile ev hapsini ihlal ettiği belirtilen cinayetin ilk sanıkları için ise ev hapislerinin devamına karar verdi.
Zirve Yayınevi katliamının esas sanıkları olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, 5 yıllık tutukluluk süreleri göz önünde bulunularak 7 Mart 2014′te tahliye edilmişti.