Thursday, June 6, 2013

İzmir'deki 3 Haziran'daki Gezi eylemleri sırasında hastanelik olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Başak Özçelik



 
İzmir'deki 3 Haziran'daki Gezi eylemleri sırasında hastanelik olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Başak Özçelik yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştı.
06.06.13 10:15  
Sol el bileği ve sağ bacağında kırık, vücudunda da darp izleri olan Özçelik, Gündoğdu Meydanı'nda polisin kendisini dövdüğünü iddia etti.

Özçelik, polisin kendisini cop ve sopalarla dövdüğünü ileri sürdü ve darp raporu aldığını, dava açacağını belirtti.

Özçelik, Twitter hesabında ise şu ifadelere yer verdi: ''Hastanedeyim polis ve eli sopalı kişiler hem kolumu hem bacağımı kırdı arkadaşlar Ege Üniversitesi hastanesindeyim.. Vücudumda cok ağır darp izleri var. Kolum ve bacağım kırıldı. 20 kişiden aynı anda şiddet gördüm denize atlamak istedim izin vermediler.. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım hastane Adli Tıp doktorları her şeyi belgelediler.. Durumum iyi evimdeyim. Herkese teşekkür ederim hukuksal yardımlarınız, iyi dilekleriniz için.. Kırılan bacağım daha sonra alçıya alındı ancak kırık çok büyük olmadığından alçı çıkarıldı. 3 hafta yürüyemeyeceğim.. Beni kolumdan sürüklediler.. Bacağımın iç tarafında dahi izler var. Yerde kapanmama rağmen vurulmadık yerimi bırakmadılar.. Elmacık kemiğim şiş ve kızarık.. Biz sadece Gündoğan'da çimlerde oturuyorduk. Yanımızda ilaç vardı ve insanlara yardımcı olacaktık.''
 HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ