Friday, June 7, 2013

Çapulcu Cemaat Cuma’yı Gezi’de Kıldı

Bugün Gezi Parkı’nda Cuma Namazı kılmak için toplanan çapulcu cemaat “ülkeyi yönetenlerden hesap sormaya geldik” dedi.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
07 Haziran 2013, Cuma 16:20

Taksim direnişine destek veren Anti-kapitalist Müslümanlar Gezi Parkı’nda “sevgili çapulcu halkımız sizi çapulcu camii cemaatiyle birlikte namaza davet ediyoruz diyerek Taksim’deki direnişçilere çağrıda bulundu.
Sol görüşlü gruplar da etrafı koruyarak namaz kılanlara destek verdi.

“Ülkeyi yönetenlerden hesap sormaya geldik”

Namaza başlamadan Cuma hutbesini grup adına okuyan Sedat Doğan şunları söyledi:
“Ülkenin her tarafını talan ederek sermaye gruplarına peşkeş çekenlerden büyük yapıtlar inşa ederek güç ve zenginlik gösterisinde bulunanlardan doğanın insanlar ve bütün canlılar için ortak yaşam alanı olduğunu görmezden gelip betona ve biber gazına boğanlardan bu kaba binaları inşa ederken milyonlarca emekçi kardeşimizi açlık sınırında çalıştıranlardan hesap sormaya geldik.”
“Bu barış ortamını bozanlar nesli, ekini ve doğayı ifsad edenler Allah’a, doğaya ve bütün doğaya karşı suç işlemişlerdir.”
Hutbede, geçen Cuma polisin sabah uyuyan göstericilere biber ve gaz bombası kullanıp çadırları yakmasına da değinilerek “Böylesi haksızca ve orantısız bir şekilde gerçekleşen saldırı karşısında insanların yek vücut olup haklarını savunması meşrudur, caizdir, haktır” denildi. 
Kuran’dan Şuara Süresi’nden ayetler de okundu.
“Başkalarının hukukuna el uzattığınız zaman hiçbir sınır tanımadan böyle zorbalık mı yapacaksınız?”

Eliaçık imamlık yaptı

Hutbenin ardından Cuma Namazı kılan gruba İhsan Eliaçık imamlık yaptı.
Cuma namazının ardından gösterilerde hayatını kaybedenler ve dün Adana’da göstericileri kovalamaca sırasında düşüp yaşamını yitiren Komiser Mustafa Sarı için de gıyabi cenaze namazı da kılındı. (ZA/HK)