Friday, September 14, 2012

İçlerine Tanrı Kaçtığını Zanneden İnsanlar


Sizin içinize Tanrı mı kaçtı? Nasıl da sert hükümler dağıtıyorsunuz sağa sola böyle? En doğrusunu bildiğiniz ihtimali de nereden geldi aklınıza? Ah siz dünya tek renk olsuncular, ah sizi en doğruyu bilirimciler, ah sizi içkoşulları araştırmaya üşenen tembeller! Nasıl da kötü, iyi, akılsız damgalarınızı yapıştırıveriyorsunuz öyle? Nasıl da neyin sevgi neyin aşk olup olmadığını öyle ayırıveriyorsunuz. Ah siz zamanın tüm doğrularını yanlışlarını ve duygularını yaşamış gibi, hayat bir tek sizin elinizden geçmiş gibi nasıl da her şeyi ve herkesi kurallarınız aracılığıyla inceleyip sıfatlar takıyorsunuz öyle. Sizin ahlak kurallarınız, sizin insansızlığınız, sizin faşistliğiniz, sizin ayrımcılıklarınız, hastalık adı taktığınız insanlık halleri sayesinde, karman çorman oldu her şey. Sizin ahlak bekçiliğiniz, sizin ahlak töreleriniz, sizin kızlık zarlarınız, sizin kötü kalpleriniz derken bin bir sıfat oluştu.
Ah siz eşcinsellerden ölesiye nefret eden insan güruhu; size ne milletin anüsünden?
Ah siz türbanlılardan nefret eden modern kalıplı insan topluluğu, size ne milletin kafasındaki kumaştan?
Ah siz solculardan nefret eden sağcı bozuntuları, ah siz kızlık zarı düşkünü namus şövalyeleri! Herkes Allah’a tapsıncı bağnaz dinciler ve kimse Allah’a inanmasın diyen zorba ateistler! Herkes benim gibi olsuncu faşist toplum seni! Her bir cümleniz, kutsal kitap değerinde sanıyorsunuz, en büyük millet benim milletim diye bağırıyorsunuz, en büyük milletin içindeki en büyük insan benim diye yırtınıyor ve önünüze gelen her insanı eleştiriyorsunuz. İnsanları dinleriyle, kaç kişiyle seviştikleriyle, kafalarında örtü olup olmamasıyla, normal yolla seks yapıp yapmadıklarıyla kıyafetleriyle hatta dış görünüşleriyle yargılıyorsunuz. “En iyi Kürt ölü Kürt’tür” diyebilecek kadar da zalimleşiyorsunuz.Bunu diyen sizler sonra kalkıp Hitler’i eleştirebiliyorsunuz. Cinsiyet ayrımı bile yapabilecek kadar insanlığınızı heba ediyorsunuz.  Dilinizle, dilli özelliğinizle herkesi cümlelerinizle linç ediyorsunuz. Kirlendikçe kirleniyor ağzınız diliniz ve siz. Fanatik faşistler olmanıza neden olan şeyler ne acaba? Herkesin sizin istediğiniz gibi olmasını size dileten o gizli hissinizin adı ne acaba? Yanılgı olmasın sakın. Belki de en doğru siz değilsinizdir, belki sandığınız kadar dört dörtlük, sandığınız kadar akıllı ve mükemmel değilsinizdir. Belki de dünyanın doğru yanlış kitabının yazarı siz değilsinizdir.
İçinize Tanrı kaçtı sanmışsınız siz. En büyük dini kendinizinki sanıyorsunuz taa en başından beri. En büyük aşkı kendinizin yaşadığını, en büyük acıyı daima kendinizin çektiğini zannediyorsunuz. Her şeyin en büyüğü sizde olduğundan size göre, o savsak benliğinizle yargılar dağıtıp duruyorsunuz etrafınıza. Herkes sizin gibi davransın, sizin gibi giyinsin, sizin takımınızı tutsun, sizin dininize mensup olsun, sizin seviştiğiniz gibi sevişsin, sizin inandıklarınıza inansız inanmadıklarınızı ezip geçsin istiyorsunuz da içinizde bilmediğimiz bir Tanrı mı var acaba? Radikal Genç