Thursday, September 6, 2012

G. Afrika'da 3 bin işçi: 'Biz buradayız'



Güney Afrika'da katliama maruz kalan ve 34 arkadaşlarını kaybeden Lonmin platin maden işçileri, gövde gösterisi gibi bir eylem ile "Biz buradayız" dedi



Güney Afrika'daki Lonmin platin madeninde 17 Ağustos günü katliama maruz kalan ve 34 arkadaşlarını kaybeden Lonmin maden işçileri, Marikana madeninin yakınlarında 3 bin kişilik kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Lonmin şirketi ile görüşmeleri sürdüren işçiler, bu eylemleri ile işverene gözdağı verirken, ücretlerinin artırılması ve katliam sorumlularının bulunması taleplerini yineledi.


İşçiler, yaptıkları açıklamada köle düzeninde çalışmak istemedikleri için greve çıktıklarını, ancak kölelik düzenini dayatanlar tarafından katledildiklerini söyledi. Taleplerinin arkasında durduklarını belirten işçiler, yaşamını yitiren arkadaşlarının mücadeleleri için de haklarını alana kadar grevi sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizdi.


Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri de bir açıklama yaptı. Katliam sorumlularının halen bulunmadığına dikkat çeken aileler, katliamın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini haykırdı.

Sendika.Org